• Naam: Weijs
  • Voornaam: Hans
  • Geboortedatum: 19 december 1986
  • Woonplaats: Elst (gld)
  • Burgerlijke staat: ongehuwd
  • Hobby's: autosport, sportschool

1986-2003

Hans Weijs Junior groeit op in Elst. Hij is veel te vinden in het garagebedrijf van zijn vader. Omdat Hans Weijs Senior zelf een zeer verdienstelijk rallyrijder is (3-voudig Nederlands kampioen sprint en shortrally en Nederlands kampioen F2) wordt de liefde voor de rallysport hem al vroeg bijgebracht. Van hulpje in het serviceteam ontwikkeld hij zich razendsnel tot volwaardig servicemonteur. Ook volgt hij een opleiding tot automonteur.

2004-2006

In 2004 neemt hij samen met zijn jongere broer deel aan de selectiedag voor KNAF Talent First, het scoutingsprogramma van de Nederlandse autosportbond. Hans Junior wordt, als beste deelnemer, geselecteerd om in 2005 uit te komen in de Ford RST competitie. Hoofdprijs is, als officiele KNAF Talent First rijder, een jaar rijden in een rallycup. In september 2005 staat hij vast als winnaar van de prijs. Vooruitlopend op het seizoen 2006 maakt hij met een zelf opgebouwde Volkswagen Golf IV TDI zijn debuut in de Nederlandse rallywereld. Ondanks verrassend goede prestaties met de ondergemotoriseerde diesel valt hij in beide wedstrijden waaraan hij deelneemt uit. De KNAF zet in 2006 een Mitsubishi Colt CZT in voor hem in het Nederlands kampioenschap en de Mitsubishi Colt Cup. Met 5 zeges uit zes deelnames wordt hij oppermachtig kampioen. Daarnaast maakt hij in Duitsland met een Groep N Mitsubishi Lancer zijn debuut in het wereldkampioenschap rally en dat krijgt een vervolg met een Ford Fiesta ST in Wales. Na het debuutseizoen 2006 wordt hij d oor de Nederlandse rallypers uitgeroepen tot Rookie of the Year.

2007

De KNAF blijft hem in 2007 ondersteunen. In mei wordt het KNAF Talent First WRC team gevormd. Hij krijgt een ervaren teamgenoot om 7 WK rally's te gaan rijden in een team met twee auto's. Aanvankelijk gaat hij van start met een Lancer EVO VIII waarmee hij in Finland crasht. In Duitsland wordt deze auto vervangen voor een compleet nieuw opgebouwde EVO IX. Het beste resultaat is de 4e plaats Groep N in Spanje.

2008

Aan het begin van het seizoen wordt het KNAF Talent First Team Holland gepresenteerd. Het team wordt met twee auto's ingeschreven voor het JWRC met aan het stuur twee KNAF Talent First coureurs. Hij kiest voor een door MY Racing opgebouwde Citroen C2 R2 MAX. Op Sardinie is hij de eerste rijder van het team die punten scoort tijdens de rally Italia. Aan het eind van het seizoen wint het Nederlandse team de titel voor landenteams.

2009

Ook in 2009 rijdt hij het JWRC. Het KNAF Talent First Team Holland kent een ongewijzigde rijders bezetting. Wel wordt de licht ondergemotoriseerde Citroen C2 R2 MAX vervangen door een potente Citroen C2 Super 1600. In Portugal staat hij voor het eerst op het podium met een derde plaats. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen 2009, in Spanje, boekt hij zijn eerste zege. Hij finisht als 5e in het klassement en opnieuw wint het KNAF team het landenklassement.

2010

Door in intensieve samenwerking met MY Racing is de setup van de auto voor 2010, de Citroen C2 Super 1600, zeer goed. Door goede resultaten en een zege in Duitsland kan hij in Spanje de JWRC titel veroveren bij winst. Door een technisch probleem op de laatste proef lukt het niet. Hij moet genoegen nemen met een tweede plaats in de ranglijst. Het is de grootste teleurstelling uit zijn carriere tot dan toe. De pijn van het verlies van de wereldtitel wordt enigszins verzacht door met de Citroen C2 R2 MAX te Citroen BENELUX Trophy 2010 te winnen.

2011

Na drie jaar JWRC wordt 2011 een moeilijk jaar voor hem. Hij kiest voor een programma met losse wedstrijden en neemt niet deel aan een kampioenschap. Doel van de keuze is opvallende prestaties neer te zetten. En dat lukt. Met de kleine Citroen C2 S1600 wordt in tussen het WRC geweld zesde in de Rally de Wallonie. In juni wordt hij met een Skoda Fabia S2000 van Wevers Sport tweede in de Ieper Rally, meetellend voor de Intercontinental Rally Challenge. Deze resultaten trekken de aandacht bij Volkswagen Motorsport dat zich aan het voorbereiden is voor de entree in het WK rally. Hij krijgt voor de WRC rally van Duitsland een uitnodiging om namens Volkswagen een van hun Skoda Fabia S2000 te besturen. In oktober gaat hij voor het eerst met een WRC van start in een wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Hij wint in Barneveld met de Ford Focus WRC van Erik van Loon met drie minuten voorsprong op Jeroen Swaanen.

2012

De opvallende prestaties in 2011 zorgen ervoor dat hij in 2012 van Volkswagen de kans krijgt om deel te nemen aan het Zuid Afrikaans rally kampioenschap. Hij bezorgt Volkswagen Zuid Afrika de enige zege van het seizoen door de slotwedstrijd, de Garden Route Rally, te winnen. Aansluitend vliegt hij direct naar Spanje om daar de Citroen DS3 WRC van Nasser Al-Attiyah, die te druk is met de voorbereidingen van zijn Dakar deelname, over te nemen voor de WRC wedstrijd. Hij lijkt af te koersen op een verrassende vijfde plaats, maar moet na een crash opgeven.

2013

Opnieuw ziet hij geen kans een vast omlijnd programma te rijden. Hij legt zich toe op de uitbouw van Hans Weijs Motorsport en verzorgd onder anderen de inzet van de Citroen C4 WRC voor Jeroen Swaanen. Zelf rijdt hij met een Volkswagen Golf III Kitcar de Rally de Wallonie en krijgt hij een uitnodiging van Citroen Sport om met een DS3 WRC deel te nemen aan de Terre de Langres, meetellend voor het Frans Gravel kampioenschap. Hij wint deze rally. Daarnaast is hij als testcoureur betrokken bij de ontwikkeling van de Citroen DS3 R5. Aan het eind van het jaar prepareert hij samen met MY Racing een DS3 R3T voor een deelname in de Wales Rally GB.

2014

Hij keert terug naar Zuid Afrika om deel te nemen aan het Zuid Afrikaans kampioenschap in dienst van Volkswagen Zuid Afrika.