Kalender 2021 min

BMW RACING CUP:

Ter vervanging van de BMW 130i Cup auto’s waarvan Dayvtec een aantal heeft rijden, komt Dayvtec samen met Hans Weijs Motorsport nu met de nieuwe 2 serie. De doelstelling was om een vervanger van de BMW 130i te creëren. De auto moet vernieuwend, betaalbaar en onderhoudsvriendelijk zijn. Doelgroep is de klant dietrackdays , DRDO of DNRT rijdt. Dayvtec heeft als basis gekozen voor de BMW M240i met paddleshift van BMW Nederland die de nieuwe auto’s levert voor dit project.De auto wordt voorzien van een gelaste rolkooi van VA Motorsport Engineering volgens de FIA regels en gecertificeerd door de KNAF.

Al het plaatwerk wordt vervangen door door Dayvtec ontwikkelde polyester lichtgewicht componenten. De zij- en achterramen worden van lexaan gemaakt om het gewicht verder terug te dringen. Motorisch worden de nodige aanpassingen aangebracht en de software is op maat ontwikkeld. Het vermogen is van 340pk/500Nm naar 410pk/600Nm gebracht. De versnellingsbak software is door Dayvtec zo herschreven dat de paddles binnen enkele milliseconden reagerenop elke schakelvraag. De achteras wordt voorzien van een gekoelde Drexler platen sper met hoeken om optimaal grip te creëren.De wegligging wordt geoptimaliseerd door een AST Suspension 5100 schokdemper/veer set met verstelbare bump & rebound te monteren. De voorste remschijven en remklauwen zijn vergroot naarAP6320 klauwen en 380mm grote AP schijven. De software van de ABS unit is door Dayvtec herschreven om een betere remwerking te creëren.

Aerodynamisch wordt de auto voorzien van een splitter en achtervleugel om de benodigde downforce te genereren. Binnen in de auto vinden we het AIM MXS 5 inch dashboard met dataloggingcapaciteit. De auto heeft inmiddels de nodige test kilometers achter de rug en de resultaten hebben de doelstelling ruim overtroffen! Op Circuit Zandvoort realiseerde we een rondetijd van 1:46. Wat onze nieuwe 2 serie positioneert tussen de TCR’s en de GT4’s en dat voor een fractie van de prijs!

Kalender 2021:

De kalender voor seizoen 2021 bestaat uit de boven aan de pagina genoemde 7 races. Vanwege het corona virus is dit natuurlijk wel onder voorbehoud.

Om ons te volgens op Facebook klik dan hier. Voor meer informatie over de cup en of auto kan informatie worden aangevraagd, dit doe je door het contactformulier in te vullen op de site, of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

slider bmw 2018 1024x355